Welkom op de website van Crossing Borders

Jeanette Martin. Crossing Borders ondersteunt en adviseert bedrijven, organisaties en individuen bij het effectief managen van culturele diversiteit.

Globalisering heeft de wereld kleiner gemaakt. Dat merken wij iedere dag, zowel zakelijk als privé. Denk maar aan het gemak waarmee je op ieder moment van de dag waar dan ook ter wereld met wie dan ook contact kan leggen.  Of kijk eens naar jouw collega’s; grote kans dat je werkt in of met een multicultureel samengesteld team.  En hoe divers is jouw klantenkring? Houdt deze op bij de landsgrenzen, of zijn jouw klanten verspreid over de hele wereld? Misschien woon of werk je zelf wel in een andere cultuur.

Kortom, we leven in een tijd van globalisering waarin het samenwerken met andere culturen niet meer weg is te denken. Jeanette Martin. Crossing Borders biedt interventietechnieken aan (coaching, teambuilding, training en procesbegeleiding) en adviseert op het gebied van interculturele samenwerking.

Het begrip ‘ cultuur’ slaat niet alleen op nationale culturen. Culturen hebben ook betrekking op organisaties (organisatie culturen) en beroepen (professionele culturen). Voor allemaal kunnen verschillen in denk-, gevoels- en gedragspatronen worden gedefinieerd. Jeanette Martin. Crossing Borders richt zich dan ook op vraagstukken die zowel betrekking hebben op samenwerking tussen nationale culturen als op samenwerking binnen en tussen organisaties en samenwerking tussen beroepsgroepen.

Voorbeelden van vraagstukken waarin Jeanette Martin. Crossing Borders u kan ondersteunen en adviseren zijn:

  • Hoe maak ik optimaal gebruik van de kracht van culturele diversiteit in mijn team/organisatie?
  • Hoe breng ik organisaties met verschillende organisatie culturen samen?
  • Hoe beïnvloedt mijn eigen culture context mijn functioneren/mijn stijl van leidinggeven?
  • Hoe voer ik in het kader van  social corporate responsibility een effectieve dialoog met belangengroepen?
  • Hoe breng ik het potentieel van samenwerking tussen groepen met verschillende professionele achtergronden tot stand?
  • Hoe ga ik om met het leven in een andere cultuur dan de mijne?
  • Hoe voer ik een effectieve dialoog met individuen/groepen met verschillende culturele achtergronden?